Euroopan solidaarisuusjoukot: Bridge to Solidarity

Seminaari Kansainvälistyminen Tasa-arvo ja osallisuus Nuorisotyö Euroopan solidaarisuusjoukot

Euroopan solidaarisuusjoukkojen mahdollisuudet

Onko organisaatiosi vasta aloittamassa toimintaansa vapaaehtoispalvelussa? Vai oletteko etsimässä uusia kumppaneita, joiden kanssa haluatte toimia vapaaehtoispalvelussa? Bridge to Solidarity -kumppaninhakukseminaarissa on tarkoitus luoda vahvoja ja pysyviä kontakteja vapaaehtoispalvelusta kiinnostuneiden organisaatioiden välille. Seminaari antaa tilaisuuden ideoida yhteistä toimintaa, suunnitella innovatiivisia hankkeita ja vaihtaa hyviä ideoita ja käytäntöjä toimijoiden välillä. Seminaari kannustaa osallistujia oppimaan toinen toiseltaan.

Tavoitteet

  • ymmärtää mitä vapaaehtoisuus tarkoittaa ja missä kontekstissa ohjelma toimii
  • ymmärtää Euroopan solidaarisuusjoukkojen mahdollisuudet paremmin
  • tarjota tila kokemusten, todellisuuksien ja käytäntöjen vaihtamiselle
  • inspiroitua nonformaaleista toimintatavoista, joita vapaaehtoistoiminnassa voi käyttää
  • tarjota mahdollisuus verkostoitumiseen eurooppalaisten toimijoiden kanssa

Seminaari järjestetään Arcos de Valdevezissa Portugalissa 15.-19.6.2019.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Vasta vapaaehtoispalvelussa toimintaansa aloittelevat tai ensimmäistä kertaa hakevat saavat koulutuksesta hyvän pohjan tuleville hankkeille. Kokeneet toimijat voivat vaihtaa hyviä käytäntöjä ja kasvattaa omaa kumppaniverkostoaan. Organisaatiota edustava hakija on täysi-ikäinen ja hänellä on valtuudet rakentaa kumppanuuksia toisten organisaatioiden kanssa.

Toimintakieli on englanti.

Osallistuminen on maksutonta

Osallistuvilta henkilöiltä ei peritä osallistumismaksua ja heidän matkakulunsa korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaalien järjestämisestä. Osallistujan tulee olla vakuutettu ja hänen on sovittava osallistumisesta oman organisaationsa kanssa.

Suomalaisen osallistujan ei tarvitse pyytää kansalliselta toimistolta lupaa koulutukseen hakemiseen, jos hän täyttää osallistujaprofiilin.

Miten pääsen mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn koulutuskalenterissa. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, luo itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

15.–19.6.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

29.4.2019 – 17.5.2019 klo 23:59

Liitteet

Kumppaninhakuseminaarin ohjelma