Erasmus+ nuorisoalalle: Sport as an Educational Tool to Prevent Youth Radicalization

Seminaari Kansainvälistyminen Kotoutuminen Kulttuurinen moninaisuus Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action

Liikuntaharrastuksilla radikalisoitumista vastaan

Liikuntaharrastusten on todettu estävän nuorten syrjäytymistä ja siitä seuraavaa radikalisoitumista. Seminaarin tavoitteena on jakaa osallistujien kesken hyviä käytäntöjä ja erilaisia tapoja, joilla nuorten syrjäytymistä estetään liikunta- ja urheilutoiminnalla.

Tarkoituksena on myös luoda kumppanuuksia toimijoiden välille, jotta he voivat käyttää Erasmus+ Youth in Actionin hankkeita omassa syrjinnän- ja radikalisoitumisenvastaisessa työssään nuorten kanssa.

Seminaari toteutetaan Mallorcalla, Baleaarien saarilla Espanjassa.

Kenelle seminaari on tarkoitettu?

Seminaari sopii täysi-ikäisille nuorten parissa toimiville, jotka toimivat syrjäytymis- tai radikalisoitumisvaarassa olevien nuorten parissa ja käyttävät toiminnassaan liikunnallisia menetelmiä. Seminaari voi myös sopia toimijoille, jotka haluavat oppia lisää aiheesta. On olennaista, että toiminnan kohderyhmä on nuoret, jotka ovat syrjäytymisvaarassa.

Osallistujien tulee toimia aktiivisesti nuorisotyön piirissä.

Koulutuksen käyttökieli on englanti.

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistuvilta henkilöiltä ei peritä osallistumismaksua ja heidän matkakulunsa korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaalien järjestämisestä, joten osallistujalle ei tule niistä mitään kuluja. Osallistujan tulee olla vakuutettu, työnantajan vakuutus käy. Hakijan kannattaa sopia mahdollisuudesta osallistumiseen oman esimiehensä kanssa.

Kuinka voin hakea seminaariin?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

29.10.–3.11.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

25.4.2019 – 4.8.2019 klo 12:00