Erasmus+ nuorisoalalle: Queer It Up! -koulutus

Koulutus Kansainvälistyminen Kulttuurinen moninaisuus Tasa-arvo ja osallisuus Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action

Taitoja seksuaali- ja sukupuolivähemmistönuorien kanssa toimimiseen

Koulutuksen tarkoituksena on tuoda seksuaali- ja sukupuolivähemmistönuorten tilanne näkyväksi nuorisotyössä. Koulutus opettaa nuorten parissa toimiville taitoja ottaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt huomioon omassa työssään, ymmärtää parhaat tavat tukea identiteetin kanssa kamppailevia nuoria ja estää heidän kiusaamistaan tai syrjintää.

Koulutus sekoittaa teoriaosuuksia käytännön harjoituksiin ja keskusteluihin. Osallistujat voivat linkittää oppimansa omaan työhönsä ja luoda verkostoja muiden maiden nuorisotyöntekijöihin.

Koulutus järjestetään Mollinan kylässä lähellä Malagaa Espanjassa.

Kenelle seminaari on tarkoitettu?

Onko sinulla olo, että et osaa ottaa asiaa keskusteluun nuorten kanssa? Tai pelkäätkö käyttäväsi tökeröä ilmaisua tai loukkaavaa kieltä tahtomattasi, kun puhut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta? Puuttuuko sinulta vasta-argumentteja keskustelussa ennakkoluuloisten nuorten kanssa?

Tämä seminaari sopii täysi-ikäisille nuorten parissa toimiville, jotka haluavat muuttaa työtapojaan niin, että ne ottavat huomioon seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt omassa työssään. Koulutus on tarkoitettu nuoristyöntekijöille, joilla ei ole hyvää käsitystä asenteista joita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen nuoret kokevat tai syrjinnästä, joka heitä kohtaa. Se sopii myös organisaatioille, jotka haluavat tietoisesti tehdä omista tiloistaan ja toiminnoistaan avoimia ja syrjimättömiä.

Osallistujien tulee toimia aktiivisesti nuorisotyön piirissä.

Koulutuksen käyttökieli on englanti.

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistuvilta henkilöiltä ei peritä osallistumismaksua ja heidän matkakulunsa korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaalien järjestämisestä, joten osallistujalle ei tule niistä mitään kuluja. Osallistujan tulee olla vakuutettu, työnantajan vakuutus käy. Hakijan kannattaa sopia mahdollisuudesta osallistumiseen oman esimiehensä kanssa.

Kuinka voin hakea seminaariin?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

23.–28.9.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

25.4.2019 – 21.7.2019 klo 23:59

Liitteet

Koulutuksen ohjelmaluonnos