Erasmus+ nuorisoalalle: Makerspaces in Digital Youth Work

Koulutus Digitaalisuus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Digitouhuilu tutuksi nuorisotyöntekijöille

Digitaaliset työmenetelmät ovat suosittuja myös nuorisotyössä. Tämän koulutuksen tarkoituksena on tutustua makerspace-kulttuurin käytäntöihin kokeilemalla ja näkemällä erilaisia vaihtoehtoja työlle. Jos termit, kuten hackerspaces, fab labs, makerspaces, 3D-tulostus tai ohjelmointi ovat sinulle jännittäviä avauksia omaan työhösi, tämä koulutus voi auttaa sinua ymmärtämään mistä on kyse. Nuorethan kohtaavat digitaalista maailmaa päivittäin. Nuorisotyö voi tukea heitä tutustumaan siihen turvallisesti ja toisaalta kannustamaan uteliaisuuteen ja luovuuteen digitaalisten työvälineiden ja menetelmien kautta.

Koulutuksen tarkoituksena on tutustua ja inspiroitua elektroniikan ja tietotekniikan käytöstä nuorisotyössä sekä nähdä, millaista toiminta on käytännössä. Keskustelussa halutaan tarkastella nuorisotyön roolia digitalisuudessa ja liittää se nuorisotyön kasvatuksellisiin arvoihin.

Koulutus tapahtuu Luxemburgissa 4.-9.11.2019.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Osallistujiksi halutaan täysi-ikäisiä nuorten parissa aktiivisesti toimivia henkilöitä, joiden työnkuvaan kuuluu digitaalisuus tai jonka organisaatiolla on kiinnostusta aloittaa vastaavanlaista digitaalista nuorisotyötä ja makerspace-toimintaa. Jos sinulla on hyviä käytäntöjä, voit jakaa niitä muille tapahtumassa.

Koulutuskieli on englanti.

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistuvilta henkilöiltä ei peritä osallistumismaksua ja heidän matkakulunsa korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaalien järjestämisestä, joten osallistujalle ei tule niistä mitään kuluja. Osallistujan tulee olla vakuutettu, työnantajan vakuutus käy. Hakijan kannattaa sopia mahdollisuudesta osallistumiseen oman esimiehensä kanssa.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

4.–9.11.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

9.5.2019 – 6.9.2019 klo 23:59