Hyppää pääsisältöön

Tietopalvelut

alt-text (optional, uses title if not set)

Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen

vipunen.fi

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen ylläpitämän tilastopalvelun tilastot perustuvat pääosin Tilastokeskuksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen keräämiin tietoihin ja rekistereihin. Palvelusta löydät tietoa koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta, korkeakouluissa tehdystä tutkimuksesta sekä väestön koulutusrakenteesta ja opiskelijoiden sosioekonomisesta​ taustasta.

alt-text (optional, uses title if not set)

Opetushallituksen tilastojulkaisut, raportit ja selvityket

Opetushallitus tuottaa monenlaisia julkaisuja keräämänsä tiedon perusteella. Näitä ovat muun muassa Faktaa- ja Faktaa Express -julkaisut sekä erilaiset raportit.

alt-text (optional, uses title if not set)

Englanninkielistä materiaalia käyttöösi

Oletko lähdössä ulkomaan työmatkalle tai onko sinulle tulossa vieraaksi ulkomaisia kollegoja? Opetushallitus on tehnyt englanninkielisiä esitteitä Suomen koulujärjestelmästä ja esittelymateriaalia eri koulutusasteista, jotka voit poimia netistä maksutta käyttöösi.

Tilastojen takaa

Tilastoneuvos

tilastoneuvos.vipunen.fi

Tilastoneuvos-blogissa kerrotaan tarkemmin Vipusen tilastoista ja niiden taustalla olevista ilmiöistä. Blogia kirjoittavat opetus- ja tutkimushallinnon asiantuntijat. Blogin artikkelit edustavat kirjoittajiensa näkemyksiä.