Hyppää pääsisältöön

Lukiokoulutus


Lukio on yleissivistävä koulutus, joka antaa valmiudet jatkaa opintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiossa opiskelija suorittaa vähintään 75 kurssia. Opinnot kestävät yleensä kolme vuotta, ja niiden päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto.

Lukio on uudistumassa

Opetushallitus julkaisee uudet lukion opetussuunnitelman perusteet syksyllä 2019. Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

alt-text (optional, uses title if not set)

Tutustu lukion opetussuunnitelman perusteluonnokseen

Opetushallitus laatii uudet lukion opetussuunnitelman perusteet vuonna 2018 hyväksyttyjen lukiolain ja valtioneuvoston asetuksen mukaisesti.

alt-text (optional, uses title if not set)

Mitä on lukiokoulutus?

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeinen, vapaaehtoinen toisen asteen koulutus. Sen tehtävänä on vahvistaa laaja-alaista yleissivistystä.

alt-text (optional, uses title if not set)

Lukio uudistuu

Lukion opetussuunnitelman perusteet uudistetaan, ja uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

alt-text (optional, uses title if not set)

Opettajille ja kasvattajille

Opettajille ja kasvattajille -osiosta löydät välineitä, aineistoja ja tietoa opetustyöhön, opetuksen suunnitteluun ja oman asiantuntijuuden kehittämiseen.

Hae opiskelemaan lukioon

Lukiokoulutukseen haetaan yhteishaussa. Haku tapahtuu Opintopolku-sivulla, josta löytyy myös kattavasti tietoa lukio-opinnoista ja niihin hakemisesta.
Lukion opetussuunnitelmat
Lue lukion opetussuunnitelman perusteita (2015 ) ePerusteet-sivustolta. Sivustolla on myös paikallisia opetussuunnitelmia.

Usein kysyttyä


Olemme koonneet vastauksia lukiokoulutuksesta usein kysyttyihin kysymyksiin.

Katso kaikki vastaukset